Meeskonna Coaching – Systemic Team Coaching

Meeskonna coaching Systemic Team Coaching meetodil


Sul on oma ala tegijaid hõlmav meeskond ja lisaks sellele, et töö saaks tulemuslikult tehtud, läheb sulle korda ka see, et koostöö päriselt toimiks ning liikmed jagaksid ühiselt nii entusiasmi kui vastutust… Jah, aga kuidas seda saavutada? Milline võiks olla edu valem? 

Oma kogemuse põhjal saame väita, et üks päriselt toimiv meetod on meeskonna coaching. Jah, ega me saakski ju Realcoachis teisiti väita, kuid kui sul on selle osas kõhklusi, siis heida pilk allolevatele küsimustele, millele suur hulk meeskonnajuhte on ühel või teisel hetkel lahendusi otsinud ning justnimelt meeskonnacoachingu toel ka leidnud.

Sulle näib, et sinu meeskonna liikmetel võib olla ühisest visioonist ja eesmärkidest mõnevõrra erinev arusaam ning see põhjustab segadust ja kõhklusi prioriteetides?

Oled märganud, et meeskonnas esineb suhtlusprobleeme, mis pärsivad koostööd ja tekitavad arusaamatusi?

Sa lausa tajud, kuidas lahendamata konfliktid põhjustavad jätkuvalt pingeid ning mõjutavad meeskonna tulemuslikkust ja moraali?

On selge, et mis puudutab rolle ja vastutust, siis valitseb ebaselgus, mis ühtpidi viib dubleerimise, teistpidi aga hoopis tegemata jätmiseni ning see põhjustab kogu meeskonna tulemuslikkuse langust?

Kas mõni meeskonna liige pole ehk enam nii motiveeritud või isegi pühendunud kui varem ning see mõjutab ka kõigi teiste energiat ja isegi meeskonna eesmärkide poole püüdlemist?

Või soovib osa meeskonnaliikmeid eredalt särada, selle asemel, et ühiselt meeskonna edu ja eesmärgid saavutada?

On sul raskusi meeskonnas usalduse ja psühholoogilise turvalisuse loomisega, et liikmed tunneksid end ideid või tagasisidet jagades mugavalt?

Kas probleemid otsustamise ümber on viinud tähtaegade ületamise, otsustamatuse või isegi konsensuse puudumiseni meeskonnas?

Kas sinu meeskonnal on raskusi lühiajaliste ülesannete ja pikaajalise mõjuga strateegilise mõtlemise vahel tasakaalu leidmisega, mis on kaasa toonud pideva “tulekahjude kustutamise”, kuigi eelistaksid proaktiivset lähenemist?

IMG_5128

Kuidas siis jääb? Asume üheskoos lahendusi otsima?

Kuna aga meeskonnacoaching on üsnagi aeganõudev protsess, siis veendumaks, et sellest kindlasti teie jaoks kasu tõuseb, võite esmalt proovida ka meeskonna tulemuslikkuse kiirkontrolli.

Saame anda garantii, et see on oluliselt informatiivsem kui mistahes rahulolu-uuring, pluss saad ka reaalsed soovitused ja tööriistad, kuidas esile kerkinud väljakutseid seljatada. Lisaks, nii kiirkontrolli kui ka meeskonna coachingut saame osaliselt või täielikult läbi viia ka veebi vahendusel ja inglise keeles!


Kuidas meeskonnacoaching käib?

Sessioonide käigus keskendume peamiselt järgmistele teemavaldkondadele:

  • Kommunikatsioon – leiame viise suhtluse ja infovahetuse parendamiseks nii meeskonnasiseselt kui ka sidusrühmade ehk väliste osapooltega.
  • Selgus – sõnastame ühiselt meeskonna eesmärgid, strateegiad, väärtused, rollid ja ootused.
  • Koosloome – töötame meeskonna käitumismustrite, uskumuste ja konfliktidega, et parandada grupi dünaamikat ja koostoimet.
  • Sõnastame tulevikuvisiooni ja meeskonna eesmärgid ning paneme paika tegevusplaani.

Kogu protsess on avatud ja paindlik, mis tähendab, et peamine sisend tuleb meeskonnalt, millele coach lisab enese- ja meeskonnajuhtimise tööriistu, tehnikaid ning õpetab rakendama ka coachivat lähenemist, konfliktide lahendamise viise ning edukate koosolekute läbiviimise meetodeid. 

Etapp 1: toimuvad meeskonnaliikmete (eekätt võtmeisikute) 1:1 süvaintervjuud coachiga, mille käigus kaardistatakse peamised arengukohad. 

Etapp 2: coach viib läbi süvaintervjuude analüüsi ja esitab tulemused juhile. 

Etapp 3: selgunud tulemuste põhjal koostavad coach ja meeskonnajuht koolituskava.

Etapp 4: vastavalt kokku pandud kavale hakkavad toimuma coachingu sessioonid ja töötoad 1x kuus, kokku 4-6 päeval.

Lisaks: vahepealsel perioodil teeb coach nö check-in kõnesid meeskonnajuhile ning vaatleb mõnd koosolekut.

Muide: sessioone saame osaliselt või vajadusel ka täielikult läbi viia veebi vahendusel ja ka inglise keeles.

Kogu protsess kestab ligikaudu 5 – 6 kuud, et tagada osalejate püsiv areng ja vanadest mustritest lahtilaskmine. Keskendume praktilistele harjutustele ja suhtlusele, mis kokkuvõttes meeskonna ühtsustunnet ja vastastikust mõistmist tugevdavad.


Tulemused

Lisaks eelpool loetletud väljakutsete lahendamisele:

  • vähenevad sisepinged: suhtlus muutub avatumaks ja saabub selgus rollides, ülesannetes ja vastutusalades
  • tekib ühtekuuluvustunne: suurenenud usaldus ja avatud suhtlus kujundavad üleüldiselt positiivsema sisekliima.
  • saavutatakse efektiivsus ja stabiilsus: pidev areng ja sujuvam koostöö tõstavad tulemuslikkust ning tagavad stabiilsuse.
  • seatakse visioon ja liigutakse kindlate sammudega selle suunas: hetke tulekahjude kustutamise asemel suunatakse fookus tuleviku eesmärkide saavutamisele. 
  • juhi enesekindlus kasvab ja ta saab juurde olulisi oskuseid, et oma meeskonda paremini toetada, liikmete tugevusi märgata ja neid paremini ära kasutada ning kokkuvõttes ka tööjõu voolavust vähendada.

 

Meeskonnacoaching ehk Systemic Team Coaching hõlmab küll kindlaid lähenemisi ja võtteid, kuid on parimas mõttes ettearvamatu finišiga protsess. Protsess, mis kujuneb ja kohandub iga tiimi järgi. Üks, mis aga kindel – iga meeskond saab kahtlemata tugevam, ühtsem ja veelgi tulemuslikum! Loe  teiste inimeste, meeskondade ja ettevõtete lugusid  ja veendu ise.

Soovid konkreetsemalt teada, kas sinu meeskonnal oleks sellest päriselt, silmaga nähtavalt, käega katsutavalt ja mõõdetavalt kasu?

Aga palun! Siin on sulle ainulaadne võimalus – PROOVI JÄRELE! TASUTA! Valime ühe võtmeteema ja me näitame tasuta kohtumise vältel, kui palju sinu tiim ainuüksi ühest kohtumisest võidab!